Alpha Recruiters       Vacatures       Carrière       Opdrachtgevers       Contact       Inloggen       MVO
MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Zoals vanzelf sprekend heeft Alpha Recruiters het beste voor met onze leefomgeving en die van andere. Wij vinden daarom dat Alpha Recruiters zijn steentje moet bijdragen om van onze wereld een nog mooiere plek te maken om te leven dan zij nu al is.
Wij proberen zoveel mogelijk duurzaam te werken met producten die het liefst gerecycled zijn, we rijden op aardgas en we letten op wat we weggooien en proberen zo min mogelijk papier te gebruiken en ons papier dat we gebruiken zoveel mogelijk volledig te gebruiken. We hebben niet de illusie dat wij de wereld kunnen veranderen maar we kunnen wel ons best doen om wat in onze macht ligt aan te pakken.
Naast bovenstaande zijn we ook een samenwerking aangegaan met Hivos. Hivos is een ontwikkelingsorganisatie die staat voor emancipatie, democratisering en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden.

Meer over het project van van Hivos dat wij ondersteunen vind je hieronder:


‘Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats’
Wereldwijd wordt het bestaan van kinderarbeid betreurd. Desondanks zijn er nog steeds meer dan 215 miljoen kindarbeiders op de wereld. Ze werken in mijnen en op het land, in de huishouding of in fabrieken. Met weinig kans op een betere toekomst. En dat terwijl ze recht hebben op onderwijs!
'Stop Kinderarbeid - School is de beste werkplaats' (SKA) is een internationale campagne, gecoördineerd door ontwikkelingsorganisatie Hivos.
Stop Kinderarbeid heeft als doel het uitbannen van álle vormen van kinderarbeid en het verzorgen van regulier dagonderwijs voor kinderen tot tenminste 15 jaar. De campagne roept consumenten, overheden, internationale organisaties en bedrijven op zich actief in te zetten tegen kinderarbeid en deel uit te maken van de oplossing. Samen met lokale organisaties in ontwikkelingslanden wordt er gewerkt aan aan de uitbreiding en versterking van zogenaamde Child Labour Free Zones. Een Child Labour Free Zone is een plek waar geen kinderarbeid bestaat en waar alle kinderen naar school gaan. Dat kan bijvoorbeeld een dorp zijn of een plantage. In de Child Labour Free Zone is iedereen ervan overtuigd dat kinderen op school horen en niet op de werkplaats. Iedereen werkt samen om kinderarbeid uit te bannen en alle kinderen naar school te brengen.


Sleutel tot succes
De sleutel tot het succes van de Child Labour Free Zones is de gebiedsgerichte aanpak tegen alle vormen van kinderarbeid. Om de rechten van alle kinderen te realiseren, wordt ingezet op het veranderen van de houding van ouders, werkgevers, leerkrachten, vakbonden overheid en kinderen te veranderen. Van ‘kinderarbeid is een noodzakelijk kwaad’ moet de norm worden ‘kinderarbeid, in welke vorm dan ook, is onacceptabel!’. Geen baas meer die het normaal vindt dat er kinderen voor hem werken; geen ouder meer die het normaal vindt om zonen en dochters naar hun werk te sturen. Uiteindelijk wil iedereen dat alle kinderen gewoon naar school gaan.


Brugscholen
In een Child Labour Free Zones wordt geen nieuw schoolsysteem gecreëerd, maar werkt de hele gemeenschap samen om het bestaande onderwijs te verbeteren. Voor kinderen die nog nooit naar zijn school geweest, worden ‘brugscholen’ opgezet. Daar worden kinderen voorbereid op het reguliere onderwijssysteem. Onze partnerorganisaties begeleiden de instroom van nieuwe leerlingen en zorgen voor extra leerkrachten. Daarnaast helpen zij ouders inzien hoe ze rond kunnen komen zonder het werk van hun kind en blijven ze voormalig kindarbeiders volgen om met ouders en leerkrachten te zorgen dat zij hun school afmaken. De overheid wordt gewezen op haar plicht goed onderwijs te bieden en te controleren of alle kinderen ook op school blijven.
http://www.hivos.nl/content/view/full/23021
 

Nieuwe Vacatures

Allround onderhoudsmonteur (09-01-2014, 12:45)

Heb jij een afgeronde MBO opleiding richting WTB of Electrotechniek en heb je ervaring met PLC’s? Ben je daarnaast Flexibel, stressbestendig en een initiatief nemer? Als je ook in het bezit bent van oplossend vermogen dan is dit jouw vacature!

Lees meer

Helpdeskmedewerker (09-01-2014, 12:42)

Lees meer

Hoofd werkplaats (09-01-2014, 12:42)

Heb je een afgeronde opleiding MBO Electrotechniek, en ben jij in het bezit van een NEN3140 certificaat? Heb je zowel mechanische als elektrotechnische kennis en ben je in het bezit van een actieve, flexibele en zelfstandige werkhouding? Dan is dit jou vacature! Alpha Recruiters is namelijk op zoek naar een:

Lees meer

Procesoperator B (09-01-2014, 12:42)

Ben jij secuur, accuraat en ben je in het bezit van je Vapro B? Ben je technisch onderlegd en per direct op zoek naar een uitdagende functie in binnen een moderne organisatie? Dan is dit jouw vacature. Alpha Recruiters is namelijk per direct opzoek naar meerdere proces operators.

Lees meer

Financieel administratief medewerker (09-01-2014, 12:42)

Ben jij secuur? Heb je gevoel voor cijfers en ervaring met financiële administratie? Dan hebben wij voor jouw de ideale vacature!

Lees meer

Krommenieerweg 113B 1521HD Wormerveer Tel: 075 771 7817

Alpha-Recruiters.nl ©2012